Как да нанесем фон дьо тен

Съвършеният фон дьо тен
Има много видове фонове или основи, в много различни цветове: крем пудра, крем стик, тон-пяна. Става наистина трудно за съвременната жена да разбере какъв фон да използва, за да има перфектен тен на лицето. Успяхме вече да разобличим някои митове за фона. Ето правилата как да нанесем различни видове фон.

Течен фон дьо тен
Течният крем за тон постига най-мек ефект. Препоръчва се да се нанася с пръсти по следния начин: първо сложете малко крем на дланта си, след което, с леки потупмания наложете крема върху кожата на лицето с върховете на пръстите си. Накрая втрийте крема в кожата, използвайки много фина гъба. Гъбата ще обере излишния фон и ще го разнесе по-равномерно. За по-светъл, полупрозрачен ефект нанесете крема върху гъба с още по-фини пори. После нанесете основате чрез потупване на гъбата по кожата.
Стиснете гъбата докато поставяте крема на нея и когато тя се върне в първоначалната си форма, кремът ще бъде разнесен равномерно.

Плътен кремообразен фон дьо тен

Плътният тон се използва за по-дебело покритие. Този тип крем обикновено съдържа различни масла и така кремът е съвършено подходящ за суха кожа и по-специално през зимата. Препоръчително е да се нанася с пръсти.

Фон дьо тен - стик

Подходящ е за грапава кожа с видими несъвършенства, но е видим на кожа с бръчки. Най-добре е този вид да се нанася чрез потупване с пръсти като се избягва областта в непосредствена близожст до очите. Накрая се нанася пудра за лице.

Кремът-пудра комбинира свойства на фона и на пудрата. Продуктът има добри маскиращи способности, но трябва да избягвате да го нанасяте на кожа с бръчки, защото кремът има свойство да подчертава бръчките. Има два начина за нанасяне на крам-пудрата: с фина гъба за леко покритие и със суха гъба за по-плътно покритие.


Винаги проверявайте срока на годност на продукта,
който използвате, за да избегнете увреждане на кожата. Ако кремът се е разделил на слоеве или е променил аромата си, по-добре не го използвайте. Освен това, не забравяйте редовно да миете гъбите, за предпочитане с гела, който използвате за почистване на лицето си.